Több BKV-vonalon is pótlóbusz jár a hétvégén

Több BKV-vonalon is pótlóbusz jár a hétvégén

Több szakaszon is felújítást, illetve pályakarbantartást végeznek hétvégén, ezért több fővárosi vonalon is pótlóbusz jár majd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint.

A 3-as villamos 2017. október 21-és 22-én, szombaton és vasárnap rövidített útvonalon, a Gubacsi út/Határ út és az Örs vezér tere M+H megálló között közlekedik, mert a XIV. kerületi Nagy Lajos király úton folytatódnak az átjárók, ezúttal a Bonyhádi úti és a Gyarmat utcai átjáró rendezésének kivitelezési munkái. Az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között pótlóbusszal lehet utazni.

A H5-ös HÉV szintén rövidített útvonalon, csak a Batthyány tér és Pomáz között közlekedik október 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap. Pomáz H és Szentendre H állomás között pótlóbusz jár vágányszabályozás és az áramellátási rendszer karbantartása miatt. A H5-ös pótlóbuszon kerékpár szállítása megengedett.

A H6-os HÉV is rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és Tököl állomás között közlekedik a hétvégén karbantartás miatt. Tököl H és Ráckeve H között pótlóbuszok járnak. A H6-os jelzésű alapjárat érinti Szigetcsép H és Szigetszentmárton-Szigetújfalu H megállót is. A H6E jelzésű „expressz” járat csak a főútvonalon közlekedik, érinti az Angyalisziget H és a Horgásztanyák H megállót, valamint a települések központjában áll meg. Valamennyi pótlóbuszon szállítható kerékpár.