Egy délután a Szent Korona Országáért Alapítvánnyal

Egy délután a Szent Korona Országáért Alapítvánnyal

Kiadói napot tartott a Szent Korona Országáért Alapítvány múlt héten, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban. A szervezők könyvbemutatóval, érdekes előadásokkal és gyerekeknek szóló foglalkozásokkal is készültek, este pedig lemezbemutató koncertet is megtekinthettek a látogatók.

Dr. Hidán Csaba László több mint öt éve tart előadásokat a Szent Korona Szabadegyetem keretében. A vasárnapi eseményen „Nemzettudat és katonai hagyományaink” címmel tartott előadást az érdeklődőknek. Zsolnai Gábor a Francia idegenlégió történetéről és a légióban megélt személyes tapasztalatairól is beszámolt. Dr. Lengyel Ágnes, a Palóc Múzeum igazgatója a közelmúltbéli pásztói eset kapcsán beszélt a palóc kultúra hiedelmeiről és vallási életéről. Dr. Limbacher Gábor a kör szerepét vizsgálta a szakrális műveltségben, Netye Zoltán pedig „Pogánynak mondott kultuszhelyek Európában” című prezentációját mutatta be. Az Alapítvány elnöke ezúttal „Lándzsa és bárd. Szent királyok a magyar hagyományban” címmel beszélt a közönségnek neves elődeinkről.

Este 8 órától a VálaszÚt Zenekar Szent László Öröksége című lemezének bemutató koncertjét tartották meg. Az album Szent László életét mutatja be, zeneileg pedig a klasszikus- és a modern rock stílusjegyeit hordozza.

A rendezvényről jövő hét pénteken láthatnak bővebb összeállítást, Kultúrcseppek című magazinműsorunkban, az esti híradó után!


 Kép: koskarolymh.hu