Népzene- és néptánctalálkozó lesz hétvégén Sepsiszentgyörgyön

Népzene- és néptánctalálkozó lesz hétvégén Sepsiszentgyörgyön

A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány 29. alkalommal ad otthont a Népzene- és néptánctalálkozónak november 10-12. között Sepsiszentgyörgyön.
Az idei találkozóra Kalotaszegről érkeznek fiatal hagyományőrző vendégek, a találkozó kiemelt meghívottai pedig a Fitos Dezső Társulat és Szentendre Táncegyüttes Magyarországról.
November 10-én, pénteken 19 órától a Fitos Dezső Társulat és Szentendre Táncegyüttes Irgalom! c. táncszínházi előadását lehet megtekinteni a Tamási Áron Színház nagytermében. A produkció Arany János balladái nyomán készült Kocsis Enikő és Fitos Dezső rendezésében és koreográfiájában.


November 11-én, szombaton délelőtt 11 órától veszi kezdetét a IV. Székelyföldi Legényes- és Szólótáncverseny a Háromszék Táncstúdióban. A találkozó ünnepi gálaműsorát este 7 órától lehet megtekinteni a színház nagytermében. A gálán színpadra lépnek: a Kalotaszeg Néptáncegyüttes, a Szentendre Táncegyüttes, a Fitos Dezső Társulat, a Kincskeresők Néptáncegyüttes, a Százlábú Néptáncegyüttes, a IV. Székelyföldi Legényes- és Szólótáncverseny nyertesei, valamint a házigazda Háromszék Táncegyüttes és a Heveder zenekar. A találkozó ideje alatt mindkét este, pénteken 21 órától, szombaton pedig 22 órától táncház is lesz a színház előcsarnokában.

November 12-én, vasárnap gyermekprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat a Tamási Áron Színházban, a találkozó gyermeknapjának társszervezője a Kovászna Megyei Művelődési Központ. Reggel 9:30 és 11:30 között kézműves foglalkozásokon lehet résztvenni, 11:30-tól veszi kezdetét a gyermekgálaműsor, melynek keretében Kovászna megyei gyermek néptáncegyüttesek lépnek színpadra, 13:00 és 13:30 között pedig gyermektáncház lesz a színház előcsarnokában.

(forrás: szinhaz.hu)
kép:http://www.maszol.ro