loader
40 éves a Vasvári ovi

40 éves a Vasvári ovi

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli  a Vasvári Pál úti Tagóvoda pénteken délután.  Az Óvónők a dajkák és a gyerekek is lázasan készülnek a szabadtéri programra, ahol a gyerekek előadása mellett egy meglepetés produkció is lesz majd. Egy egykori óvodás is fellép majd, aki ma már országos népszerűségnek örvend. 

Szentendrén az elmúlt években nagyszabású óvoda-felújítási program valósult meg, az úgynevezett Ovi-suli pályázat segítségével, amelynek keretein belül a mai kor és az EU normák követelményei szerint kívül-belül megújult a Vasvári Pál úti Tagóvoda. Az udvarokon a gyermekek biztonságos körülmények között játszhatnak. Minden udvari eszköz és a kialakított környezet megfelel az EU által támasztott követelményeknek.  Az óvoda mind az öt csoportja készül az ünneplésre, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak. Az  Óvoda erőssége a sport, a mozgás, az egészséges életmódra nevelés. Továbbá, fontos szerepet kap az önállóságra, környezettudatosságra, és a magyar néphagyományok ápolására való nevelés. 

A szentendrei tagintézmény különlegessége, hogy 40 évvel ezelőtt az épület  kifejezetten óvodának épült. 
A városi óvodákban először , egy úgynevezett mobilóvoda egységet telepítettek , amely szervesen kapcsolódik a meglévő épülethez. Az így létrejött csoporttal együtt, 2010 szeptembere óta az intézmény öt csoportos óvodaként működik. A jelenlegi  Vasvári úti tagóvoda vezetője egy éve van jelen az óvoda mindennapjaiban, ezért híradónk segítségével is szeretné meghívását továbbítani a már nyugdíjba vonult óvónőknek és régebbi óvodásoknak is.  

A mozgás szervesen jelen van a mindennapjaikban az úgynevezett mindennapos testnevelés által, melyet minden csoportnak a saját csoportszobájában, jó idő esetén, az udvaron tart az óvodapedagógus. A szervezők reménykednek a pénteki jó időben, hiszen a programot szabadtérre, az óvoda udvarára tervezték. Az ünneplést közös torta evés zárja majd. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok