Bajnoki címet nyert egy szentendrei ökölvívó

Bajnoki címet nyert egy szentendrei ökölvívó

2015. április 01-04 között rendezték meg Győrben a junior és ifjúsági korú versenyzők ökölvívó seregszemléjét, a diákolimpiát. A női ökölvívás új mérföldkőhöz érkezett, hiszen ebben az évben vehettek részt első alkalommal a versenyen női versenyzők.

34 junior és ifjúsági korú női versenyző jutott el e megmérettetésig. Városunkat is képviselte egy ifjú hölgy, a Móricz Zsigmond Gimnázium 9/A osztályos tanulója Békési Karina, aki a Budapesti Vasas színeiben versenyez.


Súlycsoportjában a sorsolás úgy hozta, hogy rögtön az első mérkőzésen - nagy meglepetésre - 3:0-ás egyhangú pontozással legyőzte az Európa bajnoki 3.helyezettet, a jelenlegi Magyar Bajnok versenyzőt, és így bejutott a legjobb négy közé. Második mérkőzésén a 2. menetben technikai KO-val verte a korábbi serdülő Országos bajnokot, így bejutott a döntőbe.


Nagyon szép versenyzéssel a döntőben az 1. menetben technikai KO-val verte ellenfelét, és megszerezte a diákolimpiai bajnoki címet. Az ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, hogy elnyerte a legjobb ifjúsági versenyzőnek járó különdíjat is.


Kitűnő eredményének köszönhetően a szövetségi kapitány meghívta Karinát a válogatott keretbe. Karina Szentendrén él születése óta, és van már kézilabdában serdülőként egy országos bajnoki 3. helyezése, és ökölvívásban egy serdülő korcsoportú országos bajnoki 3. helyezése is. Most sikerült az aranyérem, és reméljük, hogy további sikerekben lesz része.