loader
Nyílt nap Szentendrén

Nyílt nap Szentendrén

A Szentendrei Református Gimnázium 14 éves tanulói látogattak el az MH Altiszti Akadémiára, hogy érdekes foglalkozások keretében bepillantást nyerjenek a katonák mindennapjaiba és segítséget kapjanak a későbbi pályaválasztáshoz.

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság és az MH Altiszti Akadémia szervezett gyakorlatközpontú pályaorientációs napot az elmúlt napokban Szentendrén. A vendégek a Szentendrei Református Gimnázium tanulói voltak. A szervezők érdekes programokkal készültek felkelteni a fiatalokban a katonai pálya iránti érdeklődést. A diákok ügyességi versenyeken próbálhatták ki magukat, ahol a komoly megmérettetés tudatosította bennük, hogy a katonává válás elhatározás kérdése és kemény munka eredménye. A tanulók rövid alaki foglalkozáson is részt vettek, valamint fegyverismeret és harcjármű-technikai bemutató is tarkította a nyílt napot. Népszerű volt az önvédelmi foglalkozás is, ahol hasznos elméleti és gyakorlati útmutatót kaptak arról, hogyan kerüljék el, illetve kezeljék az erőszakos helyzeteket. 

A fiatalokat dr. Eleki Zoltán ezredes tájékoztatta a katonai szolgálatvállalás és a továbbtanulás lehetőségeiről. A nyílt nap eredményhirdetéssel zárult, ahol a szervezők a versenyeken a kimagaslóan teljesített diákokat értékes ajándékokkal jutalmazták. 

(forrás: honvedelem.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok