Érzelmek logikája

Érzelmek logikája

Érzelmek logikája címmel tartott teltházas előadást dr. Mérő László egyetemi tanár, matematikus pszichológus Szentendrén, a múlt hétvégén. Az elsimert egyetemi tanár gondolatai minden korosztály kíváncsi volt. 

A világ számos előadóterme, egyetetme után szombaton, Szentendrére is eljött dr. Mérő László egyetemi tanár, matematikus, publicista, pszichológus. Az est házigazdája Helyes Imre köszöntötte a jelenlévőket. A Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontban a fő téma, az érzelmek logákaja volt. 

Az eszünkre vagy szívünkre hallgassunk?-  tesszük fel sokszor akaratlanul is ezt a kérdést. Dr. Mérő László szerint a két nézőpont nincs is olyan messze egymástól. Sőt! Kiderült az előadásból, hogy a pszichológiai kutatások bő fél évszázadon át elkerülték az érzelmeket, mert nem látszott, miképpen lehet ezeket kutatni. Az utóbbi 25-30 évben azonban sikerült erre érdemi eszközöket találni, és a kutatások meglepő eredményekkel jártak. Felfedezték, hogy még a leginkább racionális, logikus gondolkodásban is alapvető szerepet játszanak az érzelmek. Röviden: érzelmek nélkül nincs értelem.