Szentendre képviseli idén is hazánkat az Európai Népek Fesztiválján

Szentendre képviseli idén is hazánkat az Európai Népek Fesztiválján

Franciaországba utaznak a szentendrei fiatalok, akik Magyarországot képviselik az Európai Népek  Fesztiválján. Jövő héten indul el városunk csapata a Szentendre Nemzetközi Kapcsolatainak Egyesületének szervezésében. Kultúra, sport és gasztronómiai feladatokat is el kell látniuk a szentendrei csapat tagjainak, hogy bemutassák országunkat az Európai Uino tagjainak a franciaországi Európai Népek Fesztiválján.

Összefogja és ápolja a csapatot szervező közhasznú egyesület Szentendre testvérvárosaival a kapcsolatot. Évek óta készülnek a városban élő fiatalok a kihívásokra. A régiek mellett minden évben akadnak újak is, akik csatlakoznak a fesztiválhoz. A nemzetközi fesztivál célja a különböző nemzetek tagjai között civil, baráti kapcsolatok kialakítása, megerősítése, egymás kultúrájának megismerése. A több mint 20 éve létrejött fesztivál már kialakult programsorozattal várja a versenyzőket és az érdeklődőket egyaránt. Magyarország képviseletében Szentendre 2005-ben Spanyolországban, majd évente más és más – országban vett részt a fesztiválon. 2011 első félévében Magyarország volt az EU soros elnöke, ezért abban az évben Szentendre rendezte meg a 19. fesztivált. Az egy hetes programsorozatra mintegy 600 vendég érkezett városunkba. Komoly felkészülést igényel a fesztiválon való részvétel.

A szervező ország mindig előre tájékoztatja a jelentkezőket a szabályokról és a programsorozatról. Még mindig lehet csatlakozni a szentendrei csapathoz. Az egyesület képviselői és a jelentkezők, július 20-án indulnak Franciaországba, ahonnan július 30-án térnek haza. 



Kép forása:sznke.uw.hu