Adománygyűjtésre buzdít a Telepi Suli

Adománygyűjtésre buzdít a Telepi Suli

A Szentistvántelepi Általános Iskola az idei évben is karácsonyi gyűjtést szervez a kurityáni nevelőotthon lakóinak. Az adományokat december 4-től, december 12-ig várják.

Egy jó ügyért mozgosította a tanárikart és a diákságot a Telepi Suli. Az adventi időszakban ismét a jótékonyság kerül előtérbe az intézményben, hiszen most is egy kis borsodi faluban lévő nevelőotthon gyermekei számára gyűjtenek ajándékot. Elsősorban cipőket, színes képeskönyveket, rövidebb lélegzetvételű ifjúsági regényeket, mese DVD-ket, társasjátékot, logikai játékokat, bármilyen jó állapotban lévő játékot, édességet (cukorkákat, csokoládét) várnak. Fontos, hogy a cipőn kívül más ruhaneműt nem tudnak elfogadni! Az adományokat cipős dobozba vagy valamilyen kisebb méretű, strapabíró dobozba szükséges leadni, hogy az elszállítás könnyebb legyen. 

Az adományokat az iskola főépületének a felső folyosóján lehet elhelyezni, tanítási napokon reggel 8 óra előtt, illetve délután 3 és 5 óra között. Az iskola dolgozói kérik, hogy az adományozók a megjelölt időpontokat tartsák be, mert a gyűjtés ideje alatt is szeretnék a tanítás zavartalanságát biztosítani.

Az adományokat a Telepi Suli színjátszó csoportja személyesen viszi el Kurityánba december 14-én, ahol a legújabb előadásukkal is megörvendeztetik a nevelőotthonban lakó gyermekeket.