Kikapott a Bayern, Ancelottit menesztették

Kikapott a Bayern, Ancelottit menesztették

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a B-csoportban a Paris Saint Germain hazai pályán 3-0-ra győzött a Bayern München ellen, míg az A-csoportban a Manchester United 4-1-re nyert a CSSZKA Moszkva otthonában. A müncheniek a vereség miatt csütörtökön menesztették a csapat vezetőedzőjét Carlo Ancelottit. 
További eredmények: FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 5-0 (2-0), RSC Anderlecht (belga)-Celtic Glasgow (skót) 0-3 (0-1), Atlético Madrid (spanyol)-Chelsea (angol) 1-2 (1-0), Qarabag (azeri)-AS Roma (olasz) 1-2 (1-2), Juventus (olasz)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 2-0 (0-0), Sporting CP (portugál)-FC Barcelona (spanyol) 0-1 (0-0)

További sporthíreink:

  • A Szolnoki Olaj kilenc ponttal kikapott a török Trabzonspor otthonában a férfi kosárlabda Európa Kupa selejtezőjében, az első forduló szerdai visszavágóján, ennek ellenére továbbjutott. A szolnokiak még az utolsó negyed előtt 19 pontos hátrányban voltak, de remek hajrájuknak köszönhetően összesítésben egy ponttal jobbnak bizonyultak ellenfelüknél.A tiszapartiak a svéd Södertälje Kings, a szombathelyi Falco a bolgár Balkan Botevgrad, az Egis Körmend pedig a román Steaua Bucuresti együttesével találkozik a selejtező második körében, amelynek továbbjutói a sorozat főtáblájára kerülnek.
  • A magyar női kézilabda-válogatott 25 góllal legyőzte Koszovó csapatát az Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában szerdán az Elek Gyula Arénában. A találkozó legeredményesebb játékosa Bódi Bernadett és Görbicz Anita volt, egyaránt hat góllal.A magyar együttes vasárnap Minszkben a fehéroroszok vendégeként folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban. 
  • Fucsovics Márton továbbjutott az orleans-i keménypályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjéből.  A világranglistán 109. játékos csütörtökön a hetedik helyen kiemelt kazah Alekszandr Bublikkal (95.) találkozott és 3:6, 7:5, 6:3 arányban győzött.
  • A nők között Babos Tímea magabiztos győzelemmel bejutott az elődöntőbe taskenti keménypályás tenisztornán. A verseny második kiemeltje a svájci Stefanie Vögelével csapott össze és 6:4, 6:3-ra nyert. Babos következőleg a világranglista 119. helyén álló fehérorosz Arina Szabalenkával találkozik. 
  • A könnyűsúlyú egypárban éremesélyesként versenyző Galambos Péter második lett szerdai negyeddöntős futamában, s ezzel bejutott a legjobb 12 közé a floridai Sarasota-Bradentonban zajló evezős világbajnokságon.A 31 éves váci sportoló kimagasló évet tudhat magáének, miután a világkupa-sorozat mindhárom 2017-es versenyén az első három között zárt - Belgrádban nyert, Poznanban második, Luzernben pedig harmadik volt -, a csehországi Európa-bajnokságon pedig ezüstérmet akasztottak a nyakába. 
  • A tokiói olimpia évének végéig, 2020. december 31-ig Bíró Attila lesz a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember 2015 végétől irányítja a válogatottat, mely tavaly januárban Európa-bajnokságot nyert, majd a riói olimpián a negyedik, az idei budapesti világbajnokságon pedig az ötödik helyen végzett.
(Forrás: MTI)