Szeptemberben a sporté a főszerep a városban

Szeptemberben a sporté a főszerep a városban

Szeptember második hétvégéjén a szentendrei Postás strand a sportos programoké lesz! Pénteken a helyi iskolák diákjai a hagyományos sportnapon több mint harmincféle sportágat próbálhatnak ki a falmászástól a korfballig. Szombaton a Postásról rajtol a IX. Pilis Tekerő kerékpáros kalandtúra négy túratávval. A rendezvény arca az idén Kósz Zoltán olimpiai bajnokunk. 

Gyerek Sportnap és Muay Thai mérkőzések 2017. 09. 08.

Nem könnyű választani a gyerekeknek és szülőknek a számtalan szentendrei sportklub kínálatából. A rendezvény ehhez nyújt segítséget, minden kötöttség nélkül, játékos, vidám formában, ahol a diákok közelebbről megismerhetik és ki is próbálhatják a sportágakat. Több mint harminc városi egyesület vesz részt a rendezvényen, színpadi bemutatókkal, ismertetőkkel. A rendezvény elsődleges célja, kedvet csinálni a gyerekeknek a sportoláshoz, hogy ne csak a számítógép billentyűzetétől „izmosodjon” a karjuk. A városi Gyerek Sportnap mottója: Próbáld ki és válassz!

A Sportnapon kerül sor a Szentendre Kupa küzdősport gálára is a Postás strandon, ahol thaibox- és ökölvívó bemutatómérkőzéseket láthatnak az érdeklődők. Az este 18:00 órakor kezdődő mérkőzések a színpadon fedett boxring alatt lesznek megtartva. A Szentendre VSE küzdősport csapata országosan is elismert, az edzések helyszínén, a Szentendre Gymben, a Kőfaragó utcában szezonban száznál is többen űzik a thaibox, az ökölvívás, a kettlebell, vagy a kravmaga sportágakat hattól hetvenhat éves korig.

 

Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúra 2017. 09. 09.

Az idei Pilisi Tekerő kerékpáros kalandtúra a kilences szám jegyében kerül megrendezésre, immár kilencedik alkalommal, a kilencedik hónap kilencedik napján, reggel kilenc órától. A rendezvény arca Kósz Zoltán olimpiai vízilabdabajnok! A PT távjai között családoknak 10 és 30 km-es, barátságos, könnyed túraútvonalakat ajánlanak a szervezők Szentendrétől Leányfaluig és vissza, a hosszabb távnál a gyönyörű Szentendrei-sziget érintésével. A PT Kalandos Tekerő távja 45 km-es barangolás a pilisi hegyekben, Szentendre, Pilisszentlászló, Csobánka, Pomáz útjain kanyarogva. A legedzettebbeket a Pilis- és a Visegrádi-hegység csúcsain át vezető Profi 100 extrém túra várja – 100 km hosszal és 2000 m szintemelkedéssel!


A Pilisi Tekerő kerékpárosverseny családi túráinak egyik állomása idén is a Leányfalui Strand. A helyszínen vizes feladat várja a versenyzőket, és a nevezési díj tartalmazza az egész napos strandfürdőben tartózkodást. A túrák útvonala Tahiban a Magyar Családi Gazdaságba, illetve a szigetmonostori Szelesvágta Egyesülethez is bekanyarodik, ahol lovaglási lehetőség, állatsimogató, és számos érdekes feladat várja a résztvevőket. A Kalandos Tekerő útvonalán a Góliát Vízisport Egyesület csapatával izgalmas vízi feladaton is részt vehetnek a nevezők, a meseszép Csobánka lankáin áthaladva pedig, a túraállomáson meglepetés feladatokkal várják a bringásokat.

Csapatok (5 főtől) 10% kedvezményt kapnak a nevezési díjból helyszíni regisztrációnál, az online nevezők 30%-os kedvezményben részesülnek szeptember 9-ig három szentendrei kerékpárszervíz javítási díjaiból. Online nevezni szeptember 1-ig lehet!

A nagy érdeklődésre tekintettel, a PT Profi 100 távjának rajtja 9:00-10:00 között, a többi táv 10:00 órától rajtol a Postás strandról szeptember 9-én.

A PT igazi családi program azok számára is, akik kísérők vagy érdeklődők. Tekerés nélkül is remek időtöltést nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A rajt helyszínén, többek között lesz ugrálóvár, bemutatkozik számos sportegyesület, a gyerekek szórakoztató akadálypályán próbálgathatják ki tudásukat. Kora délután a tombola sorsoláson értékes nyeremények találnak gazdára. Természetesen finom falatok és frissítők teszik teljessé a felhőtlen napot.

A szervezők szeretettel várják a Dunakanyarból a családokat, sportolókat, érdeklődőket!

A rendezvényre nevezni itt lehet.