Kutyaszánon szeli át a tundrát Zaja Kitty

Kutyaszánon szeli át a tundrát Zaja Kitty

Szentendre — Idén sikerülni fog! – ezzel az elhatározással kampányol, harcol Zaja Kitty (25), aki tavaly az utolsó pillanatban esett ki a Fjällräven Polar szánhúzóversenybe való bejutásért folyó küzdelemből.

A fiatal lány, akit sokan csak „huskys lányként” ismernek, a Blikknek úgy fogalmazott: bár nagyon csalódott volt, elfogadta az akkori eredményt, ám fel nem adta. Így idén ismét az elsőségért száll harcba, reméli, hogy ott lehet majd a 2018-as versenyen, és mindenki meg­jegyzi majd a „huskys lány” nevét.

A világ egyik legkeményebbnek tartott, 300 kilométeres versenyére vágyó fiatal egyébként imádja a husky kutyákat: családja 1989 óta tartja és tenyészti ezt a kutyafajtát.

A Fjällräven Polar 2018 egy amatőröknek meghirdetett jéghideg kaland, amelyre olyan hétköznapi emberek nevezhetnek, akiknek nincs semmilyen előképzettségük vagy tapasztalatuk, de szívesen kipróbálnák magukat szánhajtóként.

Zaja Kitty pályázati vi­deója most 9000 szavazat­nál tart. Ezzel a második helyen áll a közép-európai régióban, de december 15-ig még lehet voksolni rá.

Szavazás Kittyre:
http://polar.fjallraven.com/contestant/?id=15&backpage=1&order=popular

Kép:Blikk.hu