Hatvan helyszínen több mint 350 programmal várja az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep

Hatvan helyszínen több mint 350 programmal várja az érdeklődőket az Országos Rajzfilmünnep

A 15 éves KEDD Animációs Stúdió partnerei segítségével gazdag rajzfilmkínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel azoknak az intézményeknek, amelyek nyitottak családi és gyerekprogramok szervezésére - áll a stúdió közleményében, amely szerint a sorozathoz idén 53 városban összesen 60 helyszín csatlakozott több mint 350 programmal.

Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Veszprém, Nyíregyháza, Mátészalka, Gyula, Hajdúhadház, Fertőszentmiklós, Újszász, Edelény, Dombóvár, Esztergom, Székesfehérvár, Szentendre vagy Zalaegerszeg mellett több Balaton-parti településen, például Keszthelyen, Fonyódon és Siófokon, vagy olyan kisebb községekben is rendeznek programokat, mint Kővágóörs, Badacsonytomaj vagy Mencshely. 

Rajzfilmünnep 2017 | P’Art Mozi

November 4. szombat – RAJZFILMÜNNEP

14:00 MAGYAR NÉPMESÉK (70’)(kn) – Jankovics Marcell
15.15 ÉNEKELJ! (104’)(6)
17.05 MESSZI ÉSZAK (81’)(6)

14:00-16:00 között kézműves foglalkozás!

Díjmentes belépéssel!


A helyszínek változatos műsort állítottak össze a klasszikus és a legfrissebb filmkínálatból, de olyan helyszínek is vannak, ahol Nepp József, a közelmúltban elhunyt kiváló rajzfilmrendező emléke előtt tisztelegnek.

Berettyóújfalun például a Mátyás, az igazságos és a Vízipók-csodapók lesz műsoron, Bicskén olyan modern meséket vetítenek, mint a Messzi észak és az Egy kupac kufli, a budaörsi Zichy Majorban Nepp József emlékére pedig a Kérem a következőt és a Mézga család sorozataiból láthatnak válogatást az érdeklődők. A Budapesti Művelődési Központban az animációs fesztiválok válogatásait élvezhetik az érdeklődők, Hódmezővásárhelyen viszont olyan klasszikus magyar sorozatokkal találkozhatnak, mint A kockásfülű nyúl, a Kíváncsi Fáncsi és a Pom Pom meséi.

A filmvetítéseket kiegészítő programok között Bogyiszlón például interaktív előadásokkal és játékos feladatokkal készülnek, Törökszentmiklóson rajzfilmünnepi halloweenbulira várják a közönséget, Pécsen a gyerekek elkészíthetik saját rajzfilmjelenetüket, Újpesten játszósarok, arcfestés és rajzfilmtotó várja a vendégeket, Dombóváron pedig népi fa játékokkal, fejlesztő- és logikai játékokkal lehet megismerkedni.

A Rajzfilmünnephez kapcsolódó pályázatra 14 év alatti gyerekek munkáit várják november 5-ig.