„Alkotás- Művészet- Teljesség”

„Alkotás- Művészet- Teljesség”

A Gézengúz Alapítvány a MOL Gyermekgyógyító program keretében óvodáskorú és kisiskolás korú gyermekeknek alkotócsoportot működtet. A csoportot Gyimóthy Gábor művészetterapeuta vezeti.

 A művészet lélekgyógyító hatásáról valószínűleg sokunknak van élménye, de a szakemberek tudományos alapon is alkalmazzák a művészetterápiát pszichés nehézségekkel küzdő betegek ellátásában.

 A gyermekek körében a Gézengúz Alapítvány 2006 óta alkalmazza sikerrel a művészetterápia többféle ágát, úgymint mozdulatművészet, zeneterápia, művészetterápia–– egyéni és csoportos formában.

Az alapítvány Budakalászon 9 éve végzi holisztikus szemléletű gyógyító tevékenységét elsősorban idegrendszeri sérült és a normáltól eltérő fejlődésmenetű csecsemők és kisgyermekek körében. A diagnosztikai munka mellett sokféle terápiás fejlesztő lehetőséget biztosít, legyen szó mozgásfejlesztésről, vízi terápiáról vagy szociális tanácsadásról.

A szülőkkel való minőségi kapcsolattartás elengedhetetlen az Alapítványban a terápiás munkához, a szülők számára konzultációs órákat biztosítunk. Komolyabb pszichés vagy kapcsolati elakadásoknál családterápiás szakember bevonására is lehetőség van.

A Kreatív csoportot gyermekneurológus, pszichológus, vagy fejlesztőpedagógus szakemberek olyan gyermekeknek ajánlják, akiknek szükségük van oldott hangulatú közös tevékenységre, együtt-munkálkodásra, akik szeretnének az iskolai tevékenységből kikapcsolódni. A közös alkotás, beszélgetés sikerélményt és föloldódást ad a mindennapi feszültségek közben, hogy föltöltődve vidáman juthasson el ki-ki a maga sikeréhez. A gyermekek az alkotással sokkal inkább meg tudják jeleníteni érzelmeiket, szorongásaikat, mint a verbalitásukon át.  Az oldott együttlétben javul a gyermekek kommunikációs képessége és csökken aktuális szorongásuk szintje, így kiegyensúlyozottabb gyermekekké válhatnak.

A foglalkozások 2013 októberétől 2014 júniusáig a MOL Gyermekgyógyító program támogatásával valósulnak meg.

 

Forrás: Cseppek Háza