loader
Egészségfejlesztés: Többszáz milliárdos támogatást kap a főváros és Pest megye

Egészségfejlesztés: Többszáz milliárdos támogatást kap a főváros és Pest megye

Mintegy 700 milliárdos fejlesztést hajt végre a kormány a következő 10 évben a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben. Ennek keretében újulhat meg a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház, összesen 3,3 miliárd forintos állami támogatásból. A beruházásról és a térséget érintő további fejlesztésekről ma tartott sajtótájékoztatót a Fidesz, Visegrádon.

Az Egészséges Budapest Program keretében megújulhat Pest megye legnagyobb rehabilitációs szakkórháza, a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház – jelentette be az egészségügyi intézményben ma délelőtti sajtótájékoztatóján a térség országgyűlési képviselője, Hadházy Sándor. Az eseményen jelent volt még, Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, valamint Dr. Huszár Sándor a kórház főigazgatója is, aki példaértékűnek nevezte a lehetőséget, amit az intézmény kapott.

A sajtótájékoztatón Hadházy Sándor kiemelte, a vidéki kórházakra eddig több mint 500 milliárdot költöttek, most pedig a Közép-magyarországi régió is sorra kerülhet, amely eddig az uniós szabályok miatt kimaradt a fejlesztési támogatásokból.

A jövőjét meghatározó fejlesztés előtt áll a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház. Az elmúlt és az idei évben összesen közel 400 millió forintnyi forrás érkezik az intézménybe, amely megalapozza a kórház 3,3 milliárd forintos tervezett fejlesztését. Ez csak egy töredéke a tervezett, 700 milliárdos keretnek, amit a kormány az ország egészségügyi fejlesztésére fordít a következő 10 évben.

A rehabilitációs szakkórház felújítása leghamarabb 2018-ban veszi kezdetét, és a tervek szerint 2022-re valósulhat meg. 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok