loader
Bartók On Rock: Budakalászon mutatkozik be a Mini Acoustic World

Bartók On Rock: Budakalászon mutatkozik be a Mini Acoustic World

Világhírű zeneszerzőnk, Bartók Béla előtt tiszteleg a Mini Acoustic World legújabb, Bartók On Rock című koncertlemezével. Az elkészült anyagot október 14-én, a Rockház programsorozat keretein belül mutatják be, a Kós Károly Művelődési Házban.

A Mini együttes a 70-es években, jazz-rock formációként került a köztudatba, Török Ádám énekes és Závodi János gitáros vezetésével. Bár a zenekar tagjai folyamatosan cserélődtek, a két frontember napjainkban is a Minit erősíti. Tizenöt sikeres album után, 2015-ben elindult a Mini Acoustic World projekt. A zenészek akusztikus hangszerekkel és vonósnégyessel lépnek színpadra, Bartók-feldolgozásokkal és saját dalaik lágyabb, átdolgozott változatával.

Ennek gyümölcse a Bartók On Rock című lemez, amelyet egy biatorbágyi koncerten rögzítettek. Bartók művei közül az Este a székelyeknél, az Első román tánc és a Rondók átdolgozása hallható a koncertfelvételen. Az Allegro Barbaro is felkerült az albumra, amelyet stúdióban rögzítettek.

A koncert jövő hét szombaton, este fél nyolckor kezdődik a Faluházban. Az eseményre elővételben 1500 forintért, a helyszínen pedig 2000 forintért lehet jegyet váltani.

Kép forrása: operafesztival.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok