loader
Sola Scriptura: Decemberig látogatható a Dunakanyar Népművészeti Egyesület tárlata

Sola Scriptura: Decemberig látogatható a Dunakanyar Népművészeti Egyesület tárlata

A magyar hagyományok elevenednek fel a művelődési ház új időszaki kiállításában, ami november 3-án, pénteken nyílt meg. A Reformáció 500 emlékévhez kapcsolódó tárlat címe Sola Scriptura, mely a Dunakanyar Népművészeti Egyesület 15 éves múltját mutatja be.

A váci székhelyű, Dunakanyar Népművészeti Egyesület a magyar népi hagyományok és népművészet elemeit kutatja, céljuk, hogy ezeket megismertessék és bemutassák a következő generációnak. Működésük regionális, a térség valamennyi településén végzik tevékenységüket. Az egyesület 15 éves jubileumi tárlatát Kertész József és felesége, Pap Nelli hagyományőrök nyitották meg.

A kiállításon az egyesületi tagok mestermunkái mutatkoznak be. Láthatunk szőtteseket, bőrtárgyakat, faragott famunkákat, kosarakat, népi fazekakat, hagyományos viseleteket, gyöngyékszereket, díszes mézeskalácsokat. De olyan különlegességeket is bemutat a tárlat, mint a régi, magyar vásárok bábjátékai. Kiss Éva, az egyesület elnöke elmondta, hogy tudatos koncepció volt az anyag rendezésénél, hogy a kiállított munkák mindegyike reflektáljon valamilyen módon a reformáció folyamatára.

A Dunakanyar Népművészeti Egyesület kiállítása december elejéig megtekinthető a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok