Maradhatnak csoportjukban a vasútsori óvodások

Maradhatnak csoportjukban a vasútsori óvodások

A júniusi rendes testületi gyűlésen a képviselők megszavazták 16 óvodai csoport létszámnövelését. Az intézkedés a Vasútsori Óvoda működésének felfüggesztése miatt szükséges.

Ahogy sok más agglomerációs településen, úgy Budakalászon is évről évre gondot okoz a köznevelésben résztvevő intézmények férőhelyhiánya. Még tart a nyári szünet, azonban hamarosan kezdetét veszi a 2017/2018-as nevelési év, ezért a képviselők kiemelten kezelik a jövőbeni köznevelési ügyeket. Egyre több a kisgyermekkel ideköltözők száma, és törvény szabályozza, hogy minden harmadik életévét augusztus 31-ig betöltött gyermeket kötelező felvenni az óvodákba. Az óvodai ellátás szabályainak csak úgy lehet eleget tenni, ha a fenntartó, jelen esetben az Önkormányzat a csoportlétszámot a jogszabály szerinti maximális 25 fő fölé emeli.

Felújítási munkálatok miatt a Vasútsori Óvoda működése szeptember 1-től szünetel. Emiatt az óvodásokat  a Pomázi úton lévő Nyitnikék Óvoda veszi át, külön csoportszobában eddigi óvónőjükkel együtt, melyet az Önkormányzat biztosít 2017-ben.


A kép illusztráció, Forrás: Internet