Légi és földi szúnyoggyérítés Szentendrén

Légi és földi szúnyoggyérítés Szentendrén

Napnyugtakor végzik a városunkban június 6-án és 7-én, az országos akcióhoz igazodva a légi és földi szúnyoggyérítést.  Az irtás során felhasznált szer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. 

Az országos gyérítési akciót a kormány rendelte el az ország egész területére, amihez fedezetet is biztosít. Szentendre térségében a földi védekezés időpontja 2017. 06. 06. napján, a napnyugta utáni időszakban, rossz idő esetén a földi gyérítést, 2017. 06. 07. – 08. napján ugyanebben a napszakban végzik el.

A légi védekezés időpontja 2017. 06. 07. napnyuga előtt másfél órával, rossz idő esetén a védekezést 2017. 06. 08. – 09. napján ugyanebben az időben hajtják végre.

A felhasznált vegyszer földi kémiai irtásnál: CORATRIN, Mosqitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX1 ULV Forte készítmény.

A szer a gyérítéskor levegőbe kerülő formában, csak a rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.  A méhészek a védekezésről kiértest kaptak.