Novemberi testületi ülés

Novemberi testületi ülés

Ünnepi ülésre ültek össze novemberben a városvezetők, múlt héten, a Reformáció 500. évfordulójára emlékezve. A tanácskozás ez alkalommal is a két ülés közötti beszámolókkal kezdődőtt, amiből kederült, hogy folyamtban van a mentőállomás bővítése, vagy egy új építése a 11-es úthoz közel.

Rendes ülését tartotta meg november 16-án, a város képvisleő –testülete. A grémium először egy sürgősségi indítványt vett fel a napirendek közé, a felhatalmazást kamatozó kincstárjegy vásárlására az ülés késöbbi szakaszában tárgyalták. A tanácskozás most is a beszámolókkal kezdődött. A polgármesteri tájékoztatóval kapcsolatban Szegedi István, a TESZ képviselője tett fel kérdéseket. Szűkszavúnak tartotta a testület tagja a két ülés közötti értékelést, aminek több pontjával kapocsolatban kért kiegészítést a polgármestertől. Szegedi István rákérdezett arra is, hogy az Országos Mentőszolgálattal hol tart a tárgyalás, illetve, hogy pontosan milyen témában? Új autóra, bővítésre lenne-e szüksége a szervezetnek?

A képviselőnek a polgármester válaszában elmondta, hogy több tekintetben elegett tett a korábban is jelzettenek, a mentőállomással kapcsolatos kérdésre bővebben is válaszolt. Verseghi – Nagy Miklós elmondta az Országos Mentőszolgálatnak most lenne forrása az épület bővítésére, amihez új telket szeretnének kérni a várostól. A csere értékegyeztetéssel és az ide vonatkozó szabályok betartásával jöhet létre a jövőben. A legfontosabb feladat az ügyben –a polgármester elmondása szerint olyan területet találanak, ami közel van a 11-es úthoz, vagy közvetlenül mellette van. Amint meg van a szóba jöhető ingatlan, a testület dönt majd a cseréről.

A polgármester válaszát egy beszámoló követte az ülés elején, ami az idei Szentendrei Teátrum és Nyár rendezvénysorozattal kapcsolatos észrevételekről, tapasztaltokról szólt, az értékelést Vasvári Csaba a Szentendrei Kulturális Központ előadó-művészeti ügyvezetője tartotta. A részletes beszámolót elfogadták a képviselők. A cikket folytatjuk.

Kép forrása: internet