loader
Holnap érkezik Szentendrére a Hajléktalan Jézus szobor

Holnap érkezik Szentendrére a Hajléktalan Jézus szobor

Washington, London, Vatikán és a világ számos nagyvárosa után Szentendrén is látható lesz az együttérzés jelképévé vált Hajléktalan Jézus szobor, tudta meg a Szentendrei Médiaközpont. A köztéri alkotás az elesett emberekre hívja fel a figyelmet, azt üzeni, hogy lássuk meg bennük is Krisztus arcát.

A szobor fő üzenete nagyon közel áll a Magyar Máltai Szeretetszolgálat meggyőződéséhez, mely szerint a hajléktalanembernek elsősorban a másikemberre van szüksége. 

A szobrot október 7-én, 17 órakor fogadja a szentendrei Szent János Plébánia. Beszédet mond Blanckenstein György plébános, Páljános Ervin szobrászművész, a Máltai Szeretet Szolgálat Szentendrei csoportjának tagja, Márton Zsófia háromgyermekes édesanya, Kovács Miklósné Mária, a Szentendrei Hajléktalanszálló létrehozója. 

18 órától Rózsafüzér- imádság, fél héttől ünnepi szentmisét hallgathatnak a hívek a Péter-Pál templomban. A szertartás után az Együttérzés szobrát egész éjjel virrasztva és imádkozva őrzik Szentendre városkatolikus közösségei.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok