Ismét az ovisokat várták a Rákócziba

Ismét az ovisokat várták a Rákócziba

Óvodásból iskolássá válni nem könnyű feladat sem a kicsiknek, sem a szülőknek, mert sok minden múlik az alapokon, ami meghatározza a gyerekek későbbi tanulmányait is. Február 11 –én a sporttagozattal ismerkedhetett meg a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban a család minden tagja. 

Közeledik a beiratkozás időpontja, április amikor el kell döntenie minden érintett szülőnek, hogy gyermekük hol kezdje meg iskolai tanulmányait. Nagy segítséget nyújtanak ehhez az iskolák nyílt napjaikkal, amikor közelebbről ismerkedhetnek meg az intézmény életével, a tanítókkal a családok. Fontos, hogy ne csak a szülő, de a gyermeke is részt vegyenek a bemutatkozó napokon. A februári időpontban, az iskola testnevelés tagozata mutatkozott be. Azok a gyerekek, akik itt szeretnének tanulni előzetes regisztráció után március 10-én képességfelmérésen vesznek részt. 

Érdemes folyamatosan figyelni az általános iskolák honlapjait, hogy időben tájékozhatást kaphassanak a szülők a nyíltnapokról, amikre érdemes ellátogatni, hogy közelebbről is megismerhessék az intézmények nevelési elveit, tanárait a családok.