Március 22-e, a Víz Világnapja

Március 22-e, a Víz Világnapja

Kiállítással, totóval és kulisszatitkokkal is várják a látogatókat a városi uszodában a Víz Világnapja alkalmából március 22-én.  

Évről - évre egyre több szentendrei intézmény is csatlakozik az oktatási intézmények mellett a Víz Világnapi felhíváshoz. Huszonhárom évvel ezelőtt nyilvánította az ENSZ a Víz Világnapjává március 22-ét, hogy az emberek gondolkodásának középpontjába kerüljön ez a természeti kincs, amiről hiába hisszük, hogy kifogyhatatlan, mert sajnos nem az. A közvetlen környezetünkben, a Duna és a Bükkös patak óvásával, tisztításával is tehetünk vizeink tisztaságáért és nem csak március 22-én. Idén 5. alkalommal a városi  uszoda is csatlakozott a kezdeményezéshez, ahol különleges programokkal várják az intézmény látogatóit a Víz Világnapján, március 22-én. 

Minden évben más és más témát érint a Víz Világnapi felhívás, idén a szennyvízzel kapcsolatos tudnivalók kerülnek az előtérbe. A városi uszoda totója is nagy részben ehhez a témakörhöz kapcsolódik majd. Kicsik és nagyok mind részesei lehetnek a vizes programoknak az uszodában, így a totó is mindenkinek szól majd. 

A Víz Világnapja évről - évre a víz, életünkben játszott alapvető szerepére hívja fel a figyelmet, ezért védelmét, megóvását egész kicsi korban kell elkezdeni megismertetni a gyerekekkel. Szentendrén több oktatási intézmény óvodák, iskolák is csatlakoznak a kezdeményezéshez és vizes, játékos, ismeretterjesztő programokkal hívják fel a diákok figyelmét a természeti kincs fontosságára, március 22-én.