Szentendrei versenyző sikere a vizes VB-n!

Szentendrei versenyző sikere a vizes VB-n!

Szentendrei színekben indult a FINA Masters Vizes Világbajnokságon, Garay Gabriella szinkronúszó. A Sellők SE versenyzője, a 19-ik helyen végzett a világversenyen. Garay Gabriella élményeiről, tapasztalatiról a Szentendrei Médiaközpontnak nyilatkozott.

Tíz év kihagyás, három hónap felkészülés után szállt vízbe Garay Gabriella a Sellők SE szinkronúszója a vizes világbajnokságon. A versenyző egy intenzív felkészülési időszak után először a Hungarian Masters Open versenyen indult, ahol aranyérmet szerzett, ezt követte a VB, ahol elmondása szerint fantasztikusan érezte magát, megérte a felkészülésbe belefektetett sok energia. Különleges hangulata volta az egész eseménynek, ahogy visszaemlékszik az elmúlt hetekre Gabriella.

Több szentendrei résztvevője is volt a vizes világbajnokságnak, akik Gabriella elmondása szerint, összetartottak a VB-n. Nem figyelte ellenfeleit a szinkronúszó, hogy jobban koncentrálhasson saját kűrjére, amivel újra elindult versenyzői pályafutása.

Az egyéni versenyszámban szerepeltem jobban, ott éreztem jobban magam, mondta stábunknak - Garay Gabriella szinkronúszó, aki a 19. helyen zárta a világbajnokságot. Kemény három hónap előzte meg az országos és a világversenyt, amire a versenyző és edzője együtt készült a városi uszodában a V8-ban.

Hosszú időre nyúlik vissza Garay Gabriella és edzőjének, Mesitsné Varga Orsolyának a kapcsolata. Még a testnevelési főiskolán találkoztak először, akkor kezdődött a közös munka. Vízilabdázóként kezdte, onnan csábították át a szinkronúszókhoz Garay Gabriellát, aki ugyan kihagyott tíz évet mint aktív sportoló, de a mostani sikerei után újra visszatér a sportba a szinkronúszó. Edzője, Mesitsné Varga Orsolya meg van elégedve versenyzője teljesítményével, elmondása szerint, aki az interjúban kitért arra is, hogy a világversenyen a bírók reálisan pontozták a versenyzőket.

Garay Gabriella az elmúlt hetek sikerei után tovább versenyzik majd. Hogy egyéniben, vagy duóban, az hamarosan eldől, de lesz még pár verseny, ahol szurkolhatnak neki a városban élők, hogy szólhasson minél többször a „Hajrá Szentendre!” Szeptemberben elkezdte edzéseit a V8-ban, a Sellők SE, ahová meg csatlakozhatnak a szinkronúszás után érdeklődők.