A könyvtár bezár, de a szolgáltatásokról nem kell lemondani

A könyvtár bezár, de a szolgáltatásokról nem kell lemondani

Sok más kulturális intézmény mellett a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár sem fogadhat olvasókat az épületében a kormány 484/2010 (XI.10.) rendelete értelmében.

Az olvasóknak nem kell teljes mértékben lemondaniuk a könyvtár szolgáltatásairól.

2020. november 16-tól a kolcsonzes@pmk.hu email címen vagy a 26-310-222/109 telefonszámon leadott könyv, CD és DVD rendelés alapján előre összekészítik a dokumentumokat, amit a könyvtár főbejárata előtt adnak át az olvasóknak. A csomagok átvételére hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délelőtt 9-11 óra, valamint délután 16-18 óra között lesz lehetőség. Ugyanezekben az idősávokban a könyvtár dolgozói át tudják venni a visszahozott dokumentumokat is. Kérik, hogy annak ellenére, hogy szabad téren történik az átadás-átvétel csak és kizárólag egészségesen vegyék igénybe a szolgáltatást.

A rendkívüli helyzet fennállása alatt kedvezőbb feltételek mellett tud bárki kölcsönözni. Könyvből hat helyett nyolc darabot egy hónapra; CD-ből és DVD-ből négy-négy darabot a korábbi egy hét helyett egy hónapra lehet kölcsönözni, ezúttal ingyenesen. Ebben az időszakban késedelmes és vissza nem hozott művekre nem számolunk fel késedelmi díjat.

A könyvtár előterében látogatható, népszerű Dosztojevszkij kiállítás teljes anyagát elérhetővé tették a PMK hivatalos weboldalán.

A decemberi rendezvények elmaradnak. Egyes programokat online fognak megtartani.

A Püspökmajori fiók a rendkívüli helyzet ideje alatt egyáltalán nem látogatható.

 

 

 

Forrás: PMK közösségi oldala