Manók és tündérek Budakalászon

Manók és tündérek Budakalászon

Újra látogatható a Varázslatos Tündérmanó Ösvény Budakalászon. Nagy Zsóka, a Nyitnikék Óvoda Szalonka utcai Tagintézményének vezetőhelyettese készséggel állt stábunk rendelkezésére, hogy bemutassa a csodás kezdeményezést, amelyből – mint kiderült – a gyerekek is szívesen kivették a részüket. A munkában egy helyi keramikus is közreműködött – tudtuk meg a pedagógustól. Az Agyagtanya házigazdája, Császár Tünde több szempontból is megszólítva érezte magát:

„Amikor ide költöztünk Budakalászra, a leendő házunkat megpillantva felkiáltottam: ez olyan, mint egy tündérmanóház! Ezért amikor Zsóka megkeresett, hogy szerepelnék-e a lakóhelyem közelében tervezett ösvény kialakításában, örömmel mondtam igen!”

A mesevilágban otthonosan mozgó keramikus szívesen formáz manókat, tündéreket, a képzelőereje sosem hagyja cserben – tette hozzá mosolyogva. Tünde szívesen adja át tudását a gyerekeknek, az óvodások is gyakori látogatói műhelyének – ezt az óvoda intézményvezető-helyettese is megerősítette. A Varázslatos Tündérmanók lakhelyét tovább fejlesztenék – folytatta Nagy Zsóka, aki távlati céljaikba is bevatta stábunkat.

„Terveink között szerepel, hogy a közeljövőben egy pályázat segítségével madárbarát tanösvénnyé alakítanánk a Tündérmanó ösvényt.”

Az óvoda intézményvezető-helyettese a Varázslatos Tündérmanó Ösvény látogatására buzdít mindenkit, sőt, akár további benépesítésére is bíztatja a környékbelieket. Részletes képes beszámolónkat megtekinthetik a Budakalász MA című hírműsorunkban ma 19.00-i kezdettel.

 

Címkék: , ,