Figyeljünk egymásra a téli hidegben

Figyeljünk egymásra a téli hidegben

Közös feladatuk, hogy télen, a hidegben se kint, se bent senki ne fagyjon meg, és időben érkezzen a segítség.  Budakalászon tavaly egy idős hölgy saját otthonában húnyt el kihűlés miatt, ennek kapcsán figyelmezteti a lakosságot az Önkormányzat.

A november elsejével kezdődő és április végéig tartó krízisidőszakban állandó készenlétre és gyors beavatkozásra van szükség, hogy a veszélyeztetett emberek szakszerű segítséget kapjanak a téli hónapokban. A  kihűlés veszélye nemcsak a szabadtérben fenyegethet, hanem beltérben is, ha hosszabb ideig 14 Celsius fok körüli hőmérsékleten tartózkodunk – főleg időseknél, betegeknél, mozgáskorlátozottaknál.

A havazással és jegesedéssel hirtelen megnő a traumás esetek előfordulása, legnagyobb mértékben a töréssel járó balesetek aránya.

A kihűlés és fagyás különösen azokat az embereket fenyegeti, akik a koruk, fizikai, szellemi állapotuk, csökkent belátási és önérdek érvényesítő képességük miatt nem képesek reálisan felmérni a szélsőséges időjárás veszélyeit, illetve akik nehéz szociális helyzetük miatt nem tudnak védekezni ellene.

A kritikus időszakban kérjük, fordítsanak kiemelt figyelmet az idős, beteg, elhagyatott embertársainkra: rokonainkra, hozzátartozóinkra, ismerőseinkre, szomszédainkra.

Ha hasonló rendkívüli esemény jut  tudomásukra az alábbi elérhetőségeken jelezhetik mielőbb a problémát.

E-mail.:csoti.edit@kmr.antsz.hu
Tel.: + 36 (26) 310 149, + 36 (26) 310 159