loader
A Vekker vendége volt Ivancsics Ilona színművész /színházigazgatónő

A Vekker vendége volt Ivancsics Ilona színművész /színházigazgatónő

A Vekker vendége volt Ivancsics Ilona színművész az Ivancsics Ilona és Színtársai művészeti vezetője, akivel többek között az elmúlt 10 évről, az elkövetkezendő 10 évről, a költözésről, a sok-sok vidéki és határon túli előadásról és a december 3-án bemutatásra kerülő SKÓT MÁMOR című Isabelle Le Nouvel darab ősbemutatójáról beszélgettünk.

Ivancsics Ilona a Rádió Szentendre reggeli műsorában beszélt arról, hogy  indult az Ivancsics Ilona és Színtársai színház, hogy több mint 30 éve él Szentendrén és immár 7. éve szórakoztatja a helyi nagyközönséget.  Elmesélte, hogy sűrű az ősz és még sűrűbb lesz a decemberi időszak a színház számára, hiszen sok előadásuk van  vidéken és külföldön is. Örömmel számolt be arról, hogy előadásaik teltházasak az új játszóhelyükön a Barcsay Színpadon is ahol ősz óta játszanak. A költözésre azért volt szükség, mert  szeptemberben indult a PMK színpadának felújítása, ami nem tette lehetővé az évadkezdést, ráadásul a Kulturális Kft-től, aki az üzemeltetője lett a színházteremnek, játszási időpontokat csak 2 hónapra előre lehet kérni, de természtesen a Kult. Kft saját programjai elsőbbséget élveznek,  így akkor sem biztos, hogy a kért dátumokat megkaphatják. Ezért döntöttek a költözés mellett,  hisz az őszi és tavaszi bérletes és bérleten kívüli előadásokat egy évre előre tervezik.

„Kicsit  missziónak is tekintettem itt Szentendrén évközben  a színházcsinálást. Barátaim,  ismerőseim javaslatára kezdtük mi el itt a munkát, mert ugye azelőtt is jártuk az országot előadásainkkal, és azt mondták, hogy miért nem csináltok itt színházat.  Igy kezdődött az egész.”

A PMK-ban a semmiből a nulláról, indultak 2010-ben. Családjával, fiával, párjával hordták a szórólapokat és próbáltak  közönséget toborozni, ami oly jól sikerült, hogy szinte a  kezdetektől fogva teltházas előadásaik voltak. Szívüket, lelküket bele adták –tette hozzá Ilona. Ő a szakmai tudását, az ügyvezető Sebők Péter a marketing tapasztalatait tette hozzá. Közel 5000-es klubtagságot alakítottak ki, akik hűséges nézőik a mai napig is.
Az új helyszín kapcsán a Barcsay Jenő Általános Iskola Színháztermének ötlete merült fel, ahol az igaztagatónő, Dr. Bilonka Judit nagy örömükre rögtön igent mondott a megkeresésre. Szeptember óta tehát a Barcsay Színpadon folytatják a munkát, ide teljes színpadot, fénytechnikát telepítenek minden alkalommal. De vajon jön-e a közönség velük, ez az aggodalom alaptalannak bizonyult, hiszen, ahogy azt Ilona korábban említette azóta is teltházasak az előadások, sőt kicsinek is érzik a 200 férőhelyet, így már most  felmerült a dupla előadások gondolata. 

Kérdésünkre Ilona elmondta, hogy nem titkolt célja a térségben minél több helyre eljutni, így lesz ez november 25-én is, amikor egy 2 részes komédiát (NEIL SIMON- Női Furcsa Pár) adnak elő a Pomázi Művelődési Központban. 

Ivancsics Ilonát a december 3-ai Skót Mámorról is kérdeztük, melyről elmondta, hogy nagyon izgatott az ősbemutató miatt, hiszen  a darab írója Isabelle Le Nouvel író/ színésznő is ideutazik Párizsból Szentendrére a premierre.

 

Az előadásról:

Szereplők

Florance: Kökényessy Ágnes

Bruno: Bardóczy Attila

Sophie: Nagy Enikő

Alex: Jantyik Csaba

 

fordította: Bardóczy Attila

látvány és díszlet: Sebők Péter

hang-fény: Kis Tibor

jelmez: Gere Ágnes

rendező:Jantyik Csaba

 

Nem minden arany, ami fénylik. Mennyi titok lappanghat életünkben? Mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz? 
Legújabb ősbemutatónk keretében két sikeres, jómódú, és látszólag boldog házaspár egy feledhetetlen estéje tárul elénk. A két nővér és annak férjei születésnapi vacsorára készül, amiből persze nem lesz semmi. Az események előrehaladtával kibontakozik a szereplők valódi személyisége, mindenki kiteregeti a saját, és a másik szennyesét. Páratlan helyzetkomikumok, abszurd félreértések, pattanásig feszült idegek.


 

 

Az interjút ITT hallgathatja meg.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok