loader
Hat éves az Akadémia, névválasztással és évfolyamfa ültetéssel tisztelegtek a hallgatók

Hat éves az Akadémia, névválasztással és évfolyamfa ültetéssel tisztelegtek a hallgatók

Névválasztással és évfolyamfa ültetéssel éltették a honvéd altiszt jelöltek, az MH Altiszti Akadémia hagyományait tegnap délután. 107 fővel sorakozott fel a kijelölt állomány az ünnepségre, amin jelen volt az akadémia parancsnoka, Bozó Tibor dandártábornok.

Tovább éltették az Altiszti Akadémia hagyományait az első és másodéves hondvéd altiszt jelöltek tegnap délután.Az intézmény parancsnoka elfogadta az altisztjelöltek névválasztását, fontosnak tartotta kiemelni beszédében a magyar történelem fontosságát, a nemzeti értékek, hagyományok őrzését.

Emlékvát ültettek a két éves képzés végéhez közeledve a honvéd altiszt jelöltek, ami szintén hagyománynak számít az Akadémia életében. Tegnap délután a Pap Béla gyalogos őrmester nevét viselő végzős évfolyam nevében György Valentin honvéd altisztjelölt mondott beszédet. 

A fiatal katonák a közelmúltban a magyar határnál is teljesítettek néhánynapos szolgálatot. A katona életében fontos a fegyelem, csak úgy, mint az alaki, az öltözködési és a szolgálati szabályzat betartása, ezekből és a 10 hetes alapkiképzésen szerezett tapasztalatokból kell majd vizsgázniuk a  tanulmányaik végéhez közeledő egységnek. 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok