Ezüst diplomával tért haza a Méhes Imre Kórus

Ezüst diplomával tért haza a Méhes Imre Kórus

Április 2-5. között adott otthont a 18. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválnak a Magyar Zene Háza. A kategóriánkénti megmérettetésen azok a kórusok vehettek részt, amelyek egy előzetes szakmai elbírálás alapján erre méltóak voltak. A budakalászi Méhes Imre Kórus vegyeskari kategóriában április 3-án 16h-tól léphetett színpadra. A neves nemzetközi szakemberekből álló zsűri a műsorukat Ezüst Diplomával díjazta. Ennek apropóján járt a TV Budakalász stúdiójában Orosz Erzsébet, a Méhes Imre Kórus karnagya, akit egyebek mellett a versenyre való felkészülésről is kérdeztünk, és arra kértük, értékelje a kórus teljesítményét.

"A heti egyszeri próbaalkalmakon felül már ennél többet nehéz lett volna elvárni a kórustagoktól, de a közös cél, ami a versenyen való részvétel tekintetében előttünk lebegett, még fegyelmezettebbé és koncentráltabbá tette a munkánkat, ami meghozta gyümölcsét."– ismerte el Orosz Erzsébet karnagy.

A Köztér című magazinműsorunkban egyebek mellett a kórus műhelymunkájáról, a szellemiségéről és a karnagy budakalászi kötődéséről is szó esett. A beszélgetés megtekinthető a televízió Youtube-csatornáján a következő elérhetőségen:

https://www.youtube.com/watch?v=Gi4g4tGAJyc