Mobilfilm pályázatot hirdetett a Művelődési Ház

Mobilfilm pályázatot hirdetett a Művelődési Ház

Rendkívüli programmal készült a Magyar Kultúra Napjára a Kós Károly Művelődési Ház, ennek része lenne a budakalásziak által készített mobilfilmek vetítése is 2014. január 22-én.

Az intézmény a közösségi oldalán tette közzé a felhívást. Ebből az is kiderült, hogy életkori megkötés nincs, de csak a helyi lakosok pályázhatnak munkájukkal január 10-ig. Néma és hangosfilm kategóriában lehet indulni. Az elkészült videók maximum 5 perc hosszúságúak lehetnek, és a következő idézeteket kell illusztrálniuk:

-          „Ne siesd el az elmeháborodott gyógyítását, mert néha jó a hülye a háznál." (Romhányi József: Doktor Bubó)

-          „Friss záporokkal szivárogj a földbe - Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat.” (József Attila: Nem én kiáltok)

-          „Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel, A ház is a miénk, mert mi viseljük el...” (LGT egy.: Miénk itt a tér)

-          „A szerencse szárnyon száll, kire rászáll, az jól jár.” (magyar népi verses mondás)

-          „Fut, robog a kicsi kocsi, Rajta ül a Haragosi, Din don diridongó. Ha kiborul az a kocsi, Leröpül a Haragosi, Din don diridongó.” (Weöres Sándor: Haragosi)

-          „Kemény idők, de álljuk. Tudja Pelikán, az élet nem egy habos torta.” (Virág elvtárs szavai Bacsó Péter A tanú c. filmjéből)

A filmeket a Mammutmail-en keresztül kell feltölteni (http://mammutmail.com/), az felfoldi.barnabas@koskarolymh.hu e-mailre címezve. Feltöltéskor a következő adatokat kell megadni: név, életkor, e-mail cím, telefonszám, a mű címe, kategória (némafilm vagy hangosfilm).

A beküldött filmeket három tagú zsűri értékeli. A zsűri tagjai: M. Tóth Géza animációs filmrendező, Külüs László festőművész, Benkó Attila a KKMHK igazgatója. A pályázat eredményét január 22-én, a Magyar Kultúra Napján hirdetik ki.

A pályázattal kapcsolatban további információt Felföldi Barnabás az a következő elérhetőségeken:

Tel.: +36 (26) 340 468

Mobil: +36 (30) 377 03 38

E-mail: felfoldi.barnabas@koskarolymh.hu