loader
A Skanzen a Velencei Biennálén

A Skanzen a Velencei Biennálén

Megnyílt a karnevál Velencében idén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum is jelen van a forgatagban! A La Biennale di Venezia nyolcadik gyermekkarneváljának témája a víz, a magyarországi program címe Hang-Hullámok karneválja adja hírül az intézmény a weboldalán.

Velencében Hevér Lili, a Skanzen munkatársa, egyben a MOME Múzeumi menedzsment hallgatója,  textiltervező művész, valamint Szigethy Zsófia, a szentendrei Skanzen Ismeretátadási Osztályának osztályvezetője – German Kinga, a MOME docensének koncepciója alapján – közösen kialakított tematikus foglalkozásokat tartanak családok és fiatalok számára.

A foglalkozás során a résztvevők átélik a hangok vízfelületi terjedésének képi variációit, színes rezonancia mintákat hoznak létre és közös, zenés performansszal zárják le az élménydús, olasz és angol nyelvű foglalkozást.

A részvételt dr. habil. Puskás István, a Római Magyar Akadémia igazgatója kezdeményezte, megvalósulását a Külgazdasági és Külügyminisztérium, továbbá a Római Magyar Nagykövetség biztosítják. A plakát grafikai elemeit a jeges, zajló Duna inspirálta.

(Forrás: MOME)

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok