loader
Ötven év emléke a Skanzenben

Ötven év emléke a Skanzenben

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli idén a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ebből az alakalomból több ünnepi rendezvényt is tartanak az intézményben. Április 6-án az elmúlt fél évszázadot összefoglaló tárlat nyílt meg a Múzeumban. A megnyitóra dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár is ellátogatott.

Az első kapavágástól az Erdélyi tájegység megalakulásáig,  év munkáját, gyűjtését, örömeit, emlékeit bemutató tárlat nyílt meg a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, április 6-án. Az ünnepi eseménysorozat első állomásához érkezett a szentendrei múzeum, ahol sok meghívott vendég vett részt. A köszöntőt mondott Dr. Cseri Miklós az intézmény főigazgatója, az eseményt a kultúráért felelős államtitkár, dr. Hoppál Péter nyitotta meg. 

A megnyitót Tompos Kátya dalai tették hangulatossá. Az ünnepségen visszaemlékezett beszédében a főigazgató, dr. Cseri Miklós az elmúlt öt évtizedre, amikor sok örömben, de sokszor a nehéz időkben is kiálltak egymás mellett a kollégák. 

Számos államfő, feleségeik, a politikai élet vezetői több alkalommal tettek látogatást az elmúlt évtizedekben, az idén 50 éves intézményben. A most megnyílt kiállításon az emlékek között öbb tárgy is helyet kapott, amelynek kurátora dr. Sári Zsolt az intézmény általános igazgatóhelyettese volt, aki rendhagyó tárlatvezetést is tartott a meghívott vendégeknek. Több születésnapi programmal is készül az intézmény a látogatóknak, ahol igazi különlegességre is számíthatnak az érdeklődők.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok