Elmarad a Budapest Rallye

Elmarad a Budapest Rallye

"A hatósági engedéllyel kapcsolatban kialakult helyzet miatt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és a Kelet-Autósport Kft. megállapodott arról, hogy a 2017. szeptember 1-2-re tervezett Budapest Rallye lemondásra kerül. Az elmaradt futam pótlásáról az MNASZ és a Rendező közösen, várhatóan november 10. és 12. között gondoskodik.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Oláh Gyárfás és a 2017. évi Budapest Rallye szervezőbizottságának elnöke, Adamovits Márk a mai döntésük után kialakult helyzetben fontosnak tartja kiemelni, hogy az idei Budapest Rallye előkészítése 2017. augusztus 23-ig az előzetesen kialakított – és a más versenyeken megszokott – ütemterv szerint zajlott. A verseny megrendezéséhez szükséges megállapodásokat a Rendező és a Társrendező időben megkötötte, a vonatkozó terület- és úthasználati díjakat megfizette, a jogszabályokban előírt engedélyeket megkérte. A Szervezőbizottság mind a Szövetséggel, mind a szakhatóságokkal, mind más értintettekkel folyamatos és jó kapcsolatban állt.

Több sajtóorgánumban jelentek meg hamis és fél információk a múlt héten, amelyek megállíthatatlan lakossági felháborodás okoztak a Budapest Rallye szervezésével kapcsolatban.

A helyzet tisztázása érdekében a Szervezőbizottság elnöke közvetlenül felvette a kapcsolatot a cikkben érintett felekkel és hiteles, megbízható információkkal látta el Őket.  Megállapítást nyert, hogy a Rendező szem előtt tartotta azt, hogy a területen érintett állampolgárok és szervezetek ne szenvedjenek hátrányt a verseny lebonyolítása kapcsán.

A megjelent sajtóhíreknek köszönhetően - annak ellenére, hogy a Szervezőbizottság a szükséges szándéknyilatkozatokkal az első sajtóhír megjelenését megelőzően rendelkezett – az végleges engedélyek kiadása elakadt. Nagy erőfeszítéseink ellenére sajnos nem sikerült a hamis vádakat maradéktalanul orvosolni és időközben sajnos szembesülnünk kellett azzal, hogy van olyan tagszervezetünk, akinek semmi se szent.

Tekintettel arra, hogy a mai napon a versenyhez szükséges összes engedéllyel a Szervezőbizottság nem rendelkezik és a kialakult helyzetben nem vehetjük biztosra az engedélyek kiadását a verseny kezdetéig, a Szövetség és a verseny szervezőbizottságának vezetője a mai napon megbeszélést folytattak a rendezvény megrendezésével kapcsolatban. A megbeszélésen mérlegelniük kellett a kialakult helyzetet, a lehetséges döntéseket követő esetleges morális és anyagi károkat is. Végül a felek azt a felelősségteljes, ugyanakkor fájdalmas döntést hozták meg, hogy a versenyzők, a nézők és minden más érintett érdekében, a mai napon lemondják a 2017. évi Budapest Rallye-t. A lemondással egyidőben az MNASZ elnöke és a Szervezőbizottság vezetője megállapodott, hogy az elmaradt futamot pótolják.

Szövetségünk és a verseny szervezői ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik alázatos sportszakmai tevékenységükkel hozzájárultak a meg nem valósuló rendezvényünk szervezéséhez."

Forrás:MNASZ