A Sztárportréban: Beleznay Endre

A Sztárportréban: Beleznay Endre

Minden héten Sztárportré a TV Budakalász műsorán, szerdánként 20 óra után. Beleznay Endre ismert emberekkel készített álriportjai (átverései) kapcsán lett maga is népszerű, és ismert, de őt még nem tudta átverni senki. Eddig még nem...

"Egyszer tényleg azt hittem, hogy megint belekerültem a Kész átverés show-ba, de nem. Az történt, hogy bementem az Astoriánál a postára, és álltunk a sorban, mint normál állampolgárok, majd egyszer csak nem tudtunk kimenni, be volt zárva az ajtó.

Két-három hölggyel voltam, azok kezdtek pánikba esni, ráncigálni ezt-azt, én pedig kerestem a kamerákat, hogy hol vannak, és kiderült, hogy nincs kamera, hanem tényleg volt egy alkalmazott, aki bezárta az ajtót."

Próbálkozások voltak, álriportra is, átverésre is, de egyik sem sikerült.

"Az átverés úgy jó, ha az ember a saját hangján beszél. Előfordul hogy az emberek egy ilyen átverős helyzetben felvesznek egy különleges hanghordozást, ami alapján rögtön lehet tudni, hogy átverésről van szó. Ez szakmailag is messzire vezet, mert például kereskedelmi televíziókban szokták azt csinálni, hogy amatőrökkel játszatnak el szerepeket... Vannak olyan művészfilmes rendezők is, akik azt gondolják, hogy a civilek természetesen viselkednek, a színészek pedig olyan csináltak, modorosak. 

Én nem láttam még egyik ilyen műsorban sem természetesen viselkedő civilt. Lehet, hogy van olyan, hogy már belelendülnek, például egy reality show-ban, és egyszer csak már természetesen viselkednek, de általában nem."