loader
Az iskola rendőre program: Koordinátori értekezlet a megyei bizottságban

Az iskola rendőre program: Koordinátori értekezlet a megyei bizottságban

Éves koordinátori értekezletet tartott a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 19-én „Az iskola rendőre” programban dolgozók számára. Az eseményt Dr. Fekete Csaba főkapitány-helyettes nyitotta meg, aki a kezdeményezés fontosságát hangsúlyozta beszédében.

A nyitóbeszéd után díjátadás következett: Adamecz Heléna rendőr őrnagyot jutalmazták, a programban való kiemelkedő szakmai munkájáért.

A szakmai értekezést Berzai Zsolt, az  ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztály kiemelt főreferense kezdte. A szakember a program országos és megyei szintű működéséről beszélt, különös tekintettel a Biztonság hete nevű kezdeményezés sikerére. Berta Tamás, a Közlekedés Tudományi Intézet Központvezetője kutatási eredményeket mutatott be, a biztonságos közlekedésre nevelés fontosságára vonatkozóan.

Pausz Ferenc, az Országos Polgárőr Szövetség közlekedési tagozatának alelnöke a Polgárőrség idei kezdeményezéséről számolt be. A Szövetség a jövőben olyan előadókat képez, akik a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban tartanak oktatást az iskolákban. Lovászi Anett, a Pest Megyei Vöröskereszt koordinátora Prevenció Akció Pirosban és Kékben címmel tartott előadást. Takács Anna r.százados bűnmegelőzési szempontból beszélt az iskolarendőri munka jelentőségéről. Tar Tímea Tünde pedig a sajátos nevelési igényű gyermekek kommunikációjáról tartott prezentációt.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok