loader
Már 100%-os előleget kérhetnek a közép-magyarországi pályázók

Már 100%-os előleget kérhetnek a közép-magyarországi pályázók

Az eddigi 50%-ról 100%-ra emelték a napokban az "Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében" című, VEKOP-1.2.2-15 kódszámú uniós pályázat előleg-igénylési lehetőségének felső korlátját - derül ki egy friss kormányzati közleményből. 

A Portfolio.hu cikke szerint "Az előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a projekt megítélt támogatási összegének legfeljebb 100%-ának megfelelő támogatási előleget biztosít". A pályázat egyébként 2,865 milliárd forintos keretösszegű, viszonylag széles a pályázat benyújtására jogosultak köre, de a korlátozott keretösszeg és az igényelhető támogatás volumene (első és második indikatív szakasza fele-fele) alapján mindössze 4-6 pályázatot terveztek támogatni.

Összesen 9 db projekt kért támogatást a konstrukción összesen 2 milliárd forintos keretösszeggel, de egyelőre még senkit sem hirdettek győztesnek és így támogatási szerződést sem kötöttek.

A szóban forgó pályázat számos egyéb szabályán is pontosításokat hajtottak végre, így például az önállóan nem, illetve önállóan támogatható tevékenységek és így az elszámolható költségek pontos körén is, amelyek ezen a linken pontosan nyomon követhetők.

Forrás: Portfolio.hu
Fotó: Google 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok