loader
Nyáron is szolgálatban a kutató-mentők

Nyáron is szolgálatban a kutató-mentők

Életmentés, személykeresés, víz alatti és légi munkák, extrém mentési körülmények. A Pest-megyei Kutató-mentő Szolgálat minden váratlan, veszélyes helyzetben segítséget nyújt a térségben és szükség esetén bárhol. Budakalászon legutoljára a Lupa Tó stranddá alakításában vettek részt.

Változatos, extrém helyzetekkel találkoznak a hét minden napján a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat egységei. Különleges és felelősségteljes hivatás az övék, sokszor kell előrelátóan dönteniük és gyorsan cselekedniük veszélyes helyzetekben, hiszen a legtöbbször nem kevesebb a tét, mint az emberi élet.

Hogy egyes veszélyhelyzetekben szükséges-e bevetni a kutató-mentőket, mindig magasabb rendvédelmi szervek döntenek. A bajba jutottakat nem csak a kiképzett a szakemberek, hanem speciális járművek és műszerek segítségével mentik. A folyamatos fejlesztések mellett, gondot fordítanak arra is, hogy a következő generációt felvilágosítsák a balesetveszélyekről, óvodákban és iskolákban prevenciós munkát folytatnak.

A Pest Megyei Kutató-Mentők rendvédelmi feladataik mellett, rendezvénybiztosítást is vállalnak, legutóbb a budapesti IronMan versenyt támogatták munkájukkal.

Fotó: PMKMSZ

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok