loader
Pest megye élen jár álláslehetőségek terén

Pest megye élen jár álláslehetőségek terén

Minden eddiginél több állást hirdettek meg az egyik vezető hirdetőportálon a második negyedévben. Az álláskereső oldal hétfői közleménye szerint a munkahelyek többségét a fővárosban és Pest megyében hirdették meg.

A legtöbben szakmunkásokat, fizikai, segéd- és betanított munkásokat, valamint értékesítési és kereskedelmi munkavállalókat toboroznak. Különösen a betanított munkások iránt nőtt meg az igény, amit a portál az élénkülő építőipari beruházásokkal és a külföldi munkavállalás miatt jelentkező munkaerőhiánnyal magyaráz, de kiemelik a vendéglátóipar szezonális hatását is.

A munkaerő iránti kereslet növekedésével a munkaadói elvárások is csökkennek az összesítés szerint. A munkáltatók több mint háromnegyede legfeljebb 1-3 évnyi munkatapasztalatot kér, de sokszor még ennyit sem, a meghirdetett állások kétharmadát pedig közép- vagy alapfokú végzettséggel is be lehet tölteni - írták.

Az online álláskeresők kétharmada középfokú, majdnem 10 százaléka pedig csak alapfokú végzettséggel rendelkezik, többségüknek 3 évnél kevesebb munkatapasztalata van. A jelentkezők leginkább az értékesítési és kereskedelmi kategóriába tartozó állásokat keresik, ezt követik az adminisztrációs és asszisztensi irodai pozíciók, a bolti eladó és pénztáros állások, valamint a fizikai, segéd-, betanított munkák. Az adatok szerint a fehér- és kékgalléros munkák iránti kereslet és kínálat egyre jobban távolodik - tették hozzá.

A felmérés a profession.hu saját adatbázisa alapján készült, ahol a vizsgált időszakban havonta átlagosan 4 ezer cég hirdetett és majdnem 25 ezer új önéletrajz jelent meg. Mindkettő csaknem 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi második félévhez képest, de az egy hirdetésre jutó jelentkezések száma nemzetközi viszonylatban továbbra is magasnak számít - áll a közleményben.

Budakalászi állásokról a http://www.budakalaszallas.hu honlapon, valamint ennek Facebook oldalán (https://www.facebook.com/BudakalaszAllas) tájékozódhatnak.

 

Forrás: MTI

Fotó: Internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok