loader
Születésnap kórustalálkozóval

Születésnap kórustalálkozóval

Megalakulásának 15. évfordulóját ünnepelte a hétvégén  a budakalászi Lustige Schwaben német nemzetiségi énekkar. A születésnap alkalmából kórustalálkozót szerveztek a Kós Károly Művelődési Házban.

Az 1999 óta működő budakalászi Lustige Schwaben kórus számos budakalászi rendezvény résztvevője volt már. A 15. születésnapon a múltról is megemlékeztek, köszöntötték a kórus jelenlegi és egykori vezetőit is. Jelenleg 18-an énekelnek a kórusban, de várják az érdeklődők jelentkezését, különösen nagy szükségük lenne néhány férfi hangra.

Az ünnepségen részt vett és köszöntötte az egybegyűlteket Budakalász alpolgármestere, Ercsényi Tiborné. Boldog születésnapot kívánt a budakalászi kórusnak. Arról is beszélt, hogy énekelni öröm, hiszen felszabadulnak közben a pozitív energiáink.

A Lustige Schwaben születésnapjára érkező énekkarok szellemiségükben nagyon hasonlítanak a budakalászi hagyományőrző dalkörhöz. Voltak, akik már nem először vendégeskedtek a városban, de olyan énekkar is, akik most először érkeztek. A Törökbálintiakkal most először találkozhattak a helyi érdeklődők. A kórustalálkozón, gyakran több száz éves dalok is felcsendültek, melyekből az akkor élt emberek szokásai, mindennapjai, ünnepei keltek életre.

Elfogadta a budakalásziak meghívását a pilisborosjenői kórus is, ám a szomszédos Óbudáról érkező kórus is együtt ünnepelt a Lustige Schwaben énekkarral. A jó hangulatú délutánt - ahol minden korosztály képviseltette magát -  egy közös vacsora zárta, ami mellől nem hiányozhatott a nótaszó és természetesen a tánc sem.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok