loader
Szüreti felvonulás Szent Mihály napján

Szüreti felvonulás Szent Mihály napján

Idén már 28. alkalommal szervezte meg a Budakalászi Baráti Kör a szüreti felvonulást és mulatságot a városban. A menet idén is a Faluháztól indult.

Lovasok, zenészek, táncosok kanyarodtak ki szombaton 14 órakor a Művelődési Ház udvarából, hogy a szokásos útvonalon haladva vidámságot vigyenek körbe a városban. Ennek éllovasa pedig a hagyomány szerint mindig a kisbíró.Volt aki négy keréken, de olyan is, aki négy lábon kísérte végig a menetet.

Idén is színesítette a programot a Lenvirág Táncegyüttes és a Kamp János Kapelle is. De minden helyszínen vendéglátás is várta az érdeklődőket. Szentistvántelepen pedig a Katolikus Templomnál Kálmán József plébános áldotta meg a gyümölcsöket.

Az egyik legnépszerűbb állomás mindig a Főtéri, hiszen itt adja át a város polgármestere egy napra az irányítást a kisbírónak. A kisbíró verseit minden évben aktualizálják. Rózsa Iván költő tölti fel új mondanivalóval a rigmusokat.

A menet késő délután érkezett vissza a Faluházhoz, ahol finom falatok és nedűk vártak mindenkit. Este fél kilenckor pedig a körforgalom melletti füves területen meggyújtották a Szent Mihály napi máglyát. Budakalász ugyanis idén is csatlakozott az elmúlt esztendőben először meghirdetett Itthon vagy, Magyarország szeretlek! programsorozathoz. A tűz fénye mellett volt alkalom az éneklésre és a beszélgetésre is. Sokan jöttek el a hűvös este ellenére is. 

A tűzgyújtásról készült fotókat megnézhetik itt.

Fotó: Rogán László facebook oldala 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok