loader
Veszélyhelyzethez riasztották a TEK-et

Veszélyhelyzethez riasztották a TEK-et

Zavart férfihez érkeztek a terrorelhárítás fegyveres erői tegnap este Budakalászra. A Pomázi út környékén lakók és a városrendészet munkatársai lövöldözés hangjaira lettek figyelmesek.

Egy pomázi lakosokat összefogó Facebook csoport adta közre, hogy július 11-én, kedden az esti órákban közlekedést akadályozó akciót hajtott végre a TEK, Pomáz és Budakalász között. A környező forgalmat emiatt ideiglenesen elterelték. Egyelőre egyik erőszakszervezet sem adott ki közleményt arról, hogy pontosan mi történt a városban. A járókelők szerint lövések dördültek, és bombakeresőt is láttak a helyszínen.

Budakalász Város Önkormányzata a kora délutáni órákban adott róla hírt, hogy tegnap délután robbantások hangjára lettek figyelmesek a Városrendészet munkatársai a Pomázi úton. Az ott lakó férfi felszólításra nem volt hajlandó kijönni az ingatlanból. Mivel nem lehetett tudni, hogy a férfinél van-e bármilyen robbanóanyag, a Terrorelhárítási Központot értesítették. A férfit elfogták, majd átkutatásakor kést és gázsprayt találtak nála. A helyszínelés során a férfi zavart volt, ezért a helyszínen a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták és a Kiskovácsi rendelőintézetbe szállították további vizsgálatra.

Az ingatlant a TEK munkatársai átvizsgálták és több robbanóanyag származékot találtak, ezért a tűzszerészek szaktudására is szükség volt az intézkedés során. A bevetésen senki nem sérült meg.
A kép illusztráció (Forrás: hirado.hu)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok