loader
Zavartalan szennyvízelvezetés Berdóban

Zavartalan szennyvízelvezetés Berdóban

A Berdó első ütemének csatornázásával megújul a Budai úti és a Tanító utcai szennyvízátemelő szivattyú. A beruházás keretében új, megemelt kapacitásúra cserélik a régi szerkezeteket, amelyekhez automatikus meghibásodási jelző rendszert telepítenek. 

A jelzőrendszer azonnal jelzi az átemelő leállását, így a szolgáltatásért felelős DMRV Zrt. rögtön tud reagálni a meghibásodásra, elkerülve a szennyvíz kijutását a rendszerből. A beruházással megszűnnek az évek óta problémát jelentő Tanító utcai átemelő rendszeres meghibásodásából eredő kellemetlenségek és várhatóan a kapacitás bővítés pozitív hatással lesz a Vasút soron szintén évek óta problémákat okozó szennyvíz elöntésekre is - adta közre Budakalász Város Önkormányzata.

A városvezetés felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a szennyvíz elvezető rendszerbe ne öntsenek vízben nem oldható anyagokat, mivel az átemelő szivattyúk leállását és meghibásodását okozhatja. Kérik, hogy fokozottan figyeljenek oda, hogy ruhadarabok, pelenkák ne kerüljenek a rendszerbe. Az új szivattyúk kizárólag abban az esetben biztosítják a területen élők számára a szennyvízelvezetés zavartalan működését, ha ezeket az intézkedéseket a fogyasztók megteszik.


Szöveg: budakalasz.hu
A kép illusztráció. Forrás: pannon-viz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok