Szent István Ünnep: Műsor és díjkiosztó várta a budakalásziakat augusztus 20-án

Szent István Ünnep: Műsor és díjkiosztó várta a budakalásziakat augusztus 20-án

Idén is megtartották a Szent István-napi ünnepséget a szentistvántelepi templomban. Az esemény a hagyományokhoz híven szentmisével kezdődött. A szertartást Kelemen László, Budakalász új plébánosa vezette. Az esős időre való tekintettel a rendezvény a templomban folytatódott, ahol Dinnyés József előadóművész mutatta be ünnepi műsorát.

Ebben az évben is augusztus 20-án adták át a település vezetői a legmagasabb rangú városi elismeréseket. A kitüntető Budakalász Díszpolgára címet 2017-ben Garami Lászlóné nyerte el. A díjazott a közösségi életben végzett munkájáért kapta az elismerést. Margó néni a településen élők egészségének megőrzéséért is sokat tett az évtizedek során. A Budakalász Kultúrájáért díjat Juhász Zsolt vehette át. A táncos-koreográfust a táncművészet területén elért érdemeiért jutalmazták. A Budakalászért Emlékérmet korábban, a Semmelweis Napon adták át a város elöljárói. A díjat Dr. Asztalos Imre gyermekorvos kapta.

A Szent István Alapítvány ösztöndíjának nyerteseit is kihirdették a jeles napon. A szervezet 1989 óta segíti a jó tanuló, ugyanakkor nehezebb anyagi körülmények között élő budakalászi diákokat.

A városi ünnep koszorúzással zárult, Szent István szobránál.