loader
Diák munkaerő  a város közterein

Diák munkaerő a város közterein

Idén is munkalehetőséget biztosít az önkormányzat a nyár folyamán, a nappali tagozatos, 16 és 25 év közötti diákok és hallgatók számára. A fiatalok Budakalász városának szép környezetéről gondoskodnak, növénygondozási és takarítási feladatokat látnak el.
A városban sétálva idén is gyakran találkozhattunk a köztereken szorgoskodó fiatalokkal, akik a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított „Nyári diákmunka” program keretében kaptak munkalehetőséget. Budakalászon elsősorban füvet nyírtak, gyomláltak, szemetet szedtek és takarítottak a diákok. Egészen augusztus végéig számít munkájukra a városvezetés.
Fetterné Ferenczy Beatrix, Budakalász város környezetvédelmi referense a VKC Televíziónak elmondta, a munkavállaló fiatalok zöme középiskolás volt, akik egy kis zsebpénz reményében dolgoztak a nyáron. De olyan is volt, akit az motivált, hogy megtudja, milyen a fizikai munka és miért érdemes jó eredményeket szerezni az iskolapadban. Akadt olyan is a jelentkezők között, akinek már nem volt ismeretlen a metszőolló vagy a gyomirtó szer, mivel hasonló területen tanult korábban.
Amennyiben a minisztérium jövőre meghirdeti a programot, Budakalászon ismét lehet számítani nyári diákmunkára.  

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok