loader
Kalász Suli - ami a Hírmondóból kimaradt

Kalász Suli - ami a Hírmondóból kimaradt

Bolyai matematika csapatverseny

Iskolánk 25 csapattal, 100 tanulóval képviseltette magát a Veres Péter Gimnáziumban megrendezett versenyen. Évfolyamonként a legjobb eredményt elért csapatok neve és helyezése:
3.a - Csodacsapat - 12. helyezés, 4.b - "Honnantudjam" - 32. helyezés , 5.b - ütős négyes - 39. helyezés , 6.a - Suhancok - 14. helyezés , 6.b - ütősnégyes - 14. helyezés , 7.a - Jó-sok - 16. helyezés
7.b - Orchidea - 18. helyezés, 8.b - Páwák - 20. helyezés . Gratulálunk nekik és a többi versenyzőnek is!

Magellán-program a Kalász Suliban

Iskolánk az idei tanévben bekapcsolódott a Magellán ösztöndíj-programba. A program célja kettős: egyrészt a külföldi tapasztalat szerzés esélyét kínálja a jelentkező egyetemisták számára, másrészt a fogadó iskola diákjai számára remek nyelvgyakorlási lehetőséget teremt.
A programnak hála október 10. és november 21. között iskolánkban vendégeskedett a bolgár Daniela Stoyanova. Legfőbb feladata a nyelvórák lebonyolításában való segédkezés volt, megteremtve ezzel a diákok számára az autentikus idegen nyelv használat lehetőségét. Daniela segítőkész, pozitív hozzáállásával nagyon kellemes emlékeket hagyott maga után.  Az alábbi rövid interjúból kiderül, hogy ő hogyan élte meg a budakalászi vendégeskedést.

B.B.: Hogyan kerültél kapcsolatba a Magellán-programmal?
D.: Egy Erasmus-ösztöndíj révén lehetőségem nyílt Bécsben tanulni. A külföldön töltött időszak után újabb külföldi kalandra vágytam. Az egyetemen hallottam a programról, és úgy döntöttem, megpályázok egy magyarországi helyet, mivel itt már volt ismeretségem.

B.B.: Mivel foglakozol jelenleg?
D.: A nyáron szereztem meg BSC diplomámat Pénzügyi területen. Februárban az MSC-képzésben folytatom a tanulmányaimat Budapesten, a BKF-en, turizmus menedzsment szakon. Tehát egy darabig még biztos nem szakadok el Magyarországtól…

B.B.: Hogyan néznek ki a szakmai terveid a távolabbi jövőre nézve?
D.: A diplomám megszerzése után turisztikai vonalon szeretnék elhelyezkedni. Főleg Közép-Európa és a Világörökség érdekel.

B.B.: Hogy tetszett Magyarország? Volt időd kicsit „turistáskodni” is?
D.: Igen, erre is jutott idő. Nagyon szép helyeken jártam, a budapesti látványosságok mellett Esztergomban és Visegrádon is voltam. Az őszi iskolai szünet során a szüleim is meglátogattak, együtt is ismerkedtünk Budapesttel és környékével.

B.B: Nem volt szokatlan számodra a családoknál való vendégeskedés?
D.: Nem, egyáltalán nem. Nagy szeretettel fogadtak, otthonosan éreztem magam, rugalmasan álltak hozzám, ami sokat segített.

B.B.: Hogyan érezted magad az iskolai közegben?
D.: Először nagyon nosztalgikusan. Mindig a saját iskolai éveim ugrottak be. Másrészt eleinte gátlásaim voltak, nem volt könnyű annyi gyerek előtt beszélni, de szerintem belejöttem. Úgy látom, hogy ez egy nagyon családias, belsőséges hangulatú iskola.

B.B.: Hogyan értékeled a gyerekekkel való munkádat?
D.: Az volt a célom, hogy megmutassam a gyerekeknek, hogy miért érdemes idegen nyelveket tanulni. Szerintem nagyon jó dolog más kultúrákkal kapcsolatba kerülni, ehhez azonban meg kell tanulni angolul, németül. Másrészt sikerélményt jelentett számomra, mikor úgy éreztem, hogy egyik-másik diáknak sikerült segítenem, hogy adni tudtam neki valamit.

B.B: Említetted, hogy Magyarországon folytatod a tanulmányaidat. Számíthatunk rá, hogy néha meglátogatod a sulit?
Sok osztály szeretettel, kedvesen búcsúztatott. Ősszel szeretnék eljönni, és újra látni őket!
Végezetül szeretnénk köszönetet mondani a Danielát vendégül látó Iványi és Szabados családnak, illetve az őt mentoráló nyelvtanároknak.


Bajkó Bálint

 

……………………………..

Halloween-i kézműveskedés a 3. a-ban


Budakalászon járva láthattuk, hogy sok kertben mosolyognak ránk a kifaragott töklámpások ősz derekán. Nálunk is a tök került a középpontba. Kedvet kaptunk, és Halloween apropóján kézműveskedtünk sok technikát próbálgatva.

M. Tóth Éva

……………………………..

Kamarazenei fesztivál

 

A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett I. Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztiválon Votin Panna (3.a) szóló kategóriában, 1. korcsoportban EZÜST minősítést szerzett!

Gratulálunk a szép eredményhez!

……………………………..

Gloriett Kupa

A Gloriett SE RG szakosztálya által megrendezett Gloriett Kupán Bubán Anna (4.b) haladó kategóriában, gyermek csapatban ARANY minősítést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez!

……………………………..

 

 

IV. Viktória Kupa

A 2014. nov. 22-én megrendezett IV. Viktória Kupa Ritmikus Gimnasztika verseny haladó kategória, trió versenyszám, kisgyermek korosztályában Verebes Lili Gertrúd /középen/, 2.a osztályos tanuló két társával aranyérmet szerzett!
A lányok az Óbuda-Kalász Rg csapatát erősítik!

Gratulálunk a szép eredményhez!

……………………………..

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok