Kívül-belül megújul a Telepi Óvoda

Kívül-belül megújul a Telepi Óvoda

Sorra szépülnek a város óvodái, köztük a Telepi Óvoda is. A tavalyi udvarfelújítást követően most az intézmény épülete újulhat meg. A bezárással, építkezéssel kapcsolatban már több tájékoztatást is tartott az önkormányzat, legutóbb szülői tájékoztatón ismerhették meg a kivitelezőt és az felújítási program menetét.

A szakmai koordinációért Pál József, az Adóiroda vezetője felel, a munkálatokat a Mészáros Kft. végzi, akikkel már több alkalommal működött együtt a városvezetése. A nyári felújítás idejére az óvoda bezár, így a gyermekeket a környező óvodákban helyezik el ideiglenesen a szünidő alatt. A lakóhelynek megfelelően a Szalonka- és a Pomázi úti Óvodában fogadják azokat, akik a nyári szünetben is igénylik a gyermekek óvodai elhelyezését. A munkálatokat június 15-én, szerdán kezdik el, az óvodások személyes holmiját eddig az időpontig el kell vinni a helyszínről. A korszerűsítésnek köszönhetően megszűnnek a beázások, kijavítják az elöregedett, megrepedezett homlokzatot, valamint a fűtés technológiáját is fejlesztik.

Szeptember 1-jére, 2016/2017-es nevelési év kezdetére az intézmény rendje visszaáll, addig a szülők türelmét és megértését kérik. A felújítás által már minden budakalászi nevelési intézmény megfelel majd az Európai Uniós előírásoknak.