loader
Szeptember közepéig lehet jelentkezni  az esti érettségire

Szeptember közepéig lehet jelentkezni az esti érettségire

Húsz éve működik a városban a Budakalász Gimnázium. Az intézmény esti munkarendű felnőttoktatás keretében, azoknak nyújt segítséget, akik félbehagyták vagy el sem kezdték a középiskolai tanulmányaikat. Augusztusban több beiratkozási időpontot is meghirdetett az iskola.

A magyar munkaerőpiacon manapság az érettségi alapkövetelmény, azonban nem mindenki képes a nappali tanrend követelményeinek megfelelni. Nekik nyújt segítséget az esti tanrendű gimnázium. A városban már két évtizede működik a Budakalász Gimnázium, ahol a nem tanköteles korú tanulók érettségi vizsgát tehetnek.

A képzési különbséget egyedül a tanrend jelenti, a tanulóknak hetente két alkalommal, délutáni időpontokban kell megjelenniük az iskolában. A tanmenet azonban megegyezik bármely másik nappali tagozatos középiskola tudásanyagával. Augusztusban szinte minden hétre jut, egy-egy beiratkozási nap, melyek megtalálhatók azt intézmény honlapján. A Budakalász Gimnázium pótbeiratkozása szeptember 1-jétől 15-ig tart, délután 3 órától, a tanítási napokon. Jelentkezni a Kalász Suli Általános Iskola épületében lehet, ahol később majd az órákat is tartják.

Fotó: MTI

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok