loader
Választási visszatekintő

Választási visszatekintő

A helyi Fidesz sikerével zárult a 2010. október 3-i önkormányzati választás Budakalászon. Rogán László nagy fölénnyel utasította maga mögé akkor a korábbi városvezetőt Parlagi Endrét.

A választópolgárok több mint 50%-a Rogán Lászlót találta alkalmasnak a vezetésre. A második helyen a Budakalászi Nemzeti Fórum színiben induló Parlagi Endre, a harmadik az MSZP-s Márton András lett.

A szavazók aránya alatta maradt a 2006-os voksolásének,  a választók alig több mint 50%-a járult az urnákhoz. A legtöbben a Szentistvántelepi Iskolában lévő hatos szavazókörbe mentek el, ahol több első szavazót is köszönthettek.

A nyolc egyéni választási körzetből ötben a Fidesz jelöltjei nyertek, így egyéni mandátumot kapott Ercsényi Tiborné, Mányai Zoltán, Major Ede, Tolonics István és Rogán László. Három körzetben a Budakalászi Nemzeti Fórum indulói kapták a legtöbb szavazatot. A legtöbb töredékszavazatot a Fidesz, a Nemzeti Fórum és a Budakalászért Védegylet kapta, ezért 1-1 tagjuk kompenzációs listáról bejutott a testületbe.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok