Bacskai Balázs nyerte a városi ökölpárbajt

Bacskai Balázs nyerte a városi ökölpárbajt

Tíz menetet végig bokszolva, egyhangú pontozással nyerte meg az év, egyesek szerint az évtized leginkább várt hazai profi ökölvívó mérkőzését Bacskai Balázs Harcsa Norbert ellen. A Felix Promotion egy kiemelkedően magas színvonalú, telt házas gálával zárta az év első felét Budakalászon.

Küzdelmes, véres mérkőzésen, profi karrierje debütáló összecsapásán azonnal begyűjtötte a középsúlyú Magyar-bajnoki címet Bacskai Balázs, miután szombaton este legyőzte Harcsa Norbertet. A budakalászi Felix Promotion-gálán megrendezett ütközetre hibátlan hivatásos mérleggel (8 siker, ebből 1 KO) érkezett Harcsa, míg a Kótai-Szántó páros által felkészített Bacskai tarsolyában hosszú amatőr pályafutás és junior világbajnoki, valamint felnőtt Európa-bajnoki cím volt. A találkozót nagy elánnal kezdte a két öklöző, és míg Harcsa a nagyobb, hangsúlyosabb, de relatíve ritkábban elindított ütésekre próbált alapozni, addig Bacskai magasabb "csapásszámmal", de kisebb átütőerővel igyekezett megdolgozni ellenfelét. A kiegyenlített első menetek után Harcsa kondíciója láthatóan fogyni kezdett, az idő múlásával pedig Bacskai egyre dominánsabbá vált, és az sem zökkentette ki érdemben, hogy az összecsapás közepén felszakadt a szemöldöke, igaz, közben riválisa szemei is feldagadtak. A mérkőzés záró szakaszába fordulva továbbra is Bacskai tűnt meggyőzőbbnek, pontosabbnak, és ugyan Harcsa nagyot küzdött, de végül nem tudta a maga javára fordítani az összecsapást. A 10., záró menetet követően jöhetett a pontozás, ez pedig Bacskainak kedvezett (98-92, 98-92, 96-94), aki egy értékes sikerrel és címszerzéssel nyitotta profi pályafutását, Harcsa pedig – hivatásosként - első ízben volt kénytelen vesztesen elhagyni a szorítót.
A rendezvény programjában kesztyűt húzott a nagypehelysúlyú WBO kontinensbajnok Kovács Zoltán is, aki jól bokszolva, 8 menetben, pontozással múlta felül a grúz Dato Nanavát. Szintén ringbe lépett a gálán a cirkálósúlyú Darmos József is, aki már a második menetben kiütötte Varga Tibort, míg a Kispál Zoltán vs. Fazekas László betöltetlen nagyváltósúlyú Magyar-bajnoki címmérkőzés utóbbi bokszoló megosztott pontozásos (96-94, 95-96, 96-94) sikerével zárult.
Az eseményen lehetőséget kapott a veretlen ukrán Denys Berinchyk is, a 29 éves öklözőre a korábbi világbajnok Lorenzo Parra várt, a 8 menetes könnyűsúlyú ütközetet pedig egyhangú döntéssel abszolválta előbbi öklöző, és ezzel őrzi 100%-os rekordját.

További eredmények:
Berki Ferenc vs. Renat Samedov, középsúly – Berki TKO győzelem az 5. menetben
Törteli Balázs vs. Bakar Gelenidze, váltósúly – Törteli pontozásos győzelem 6 menetben
Egedi Renátó vs. Petrovics János, nagyközépsúly – Egedi TKO győzelem a 2. menetben
ifj. Surman Zoltán vs. Mucsi Imre, kisváltósúly – Surman TKO győzelem a 3. menetben




Forrás: profiboksz.hu